Uncategorized

Etapa naţională a Concursului „ CULTURĂ ŞI CIVILIZAŢIE ÎN ROMÂNIA” – 3 – 6 iunie 2013

Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ şi Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ, în perioada 3-6 iunie 2013, etapa naţională a Concursului „ CULTURĂ ŞI CIVILIZAŢIE ÎN ROMÂNIA”.

Activităţile concursului s-au desfăşurat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” Vânători, Neamţ şi au vizat atât buna desfăşurare a concursului cât şi asigurarea unui program educaţional elevilor participanţi din 33 de judeţe din ţară. Programul activităţilor a debutat cu o deschidere festivă în Cetatea Neamţ, luni 3 iunie, ora 20.00, cu o primire spectaculoasă asigurată de prezenţa a şase buciumaşi care fac parte din Asociaţia „Leru`i Doamne” înfiinţată de preotul Lucian Mocănaşu, din satul Neguleşti.

Succesul spectacolului din Cetatea Neamţ a fost asigurat de prezenţa grupul de menestreli de la Şcoala „Elena Cuza” din Piatra Neamţ, coordonator prof. Doina Bârleanu, programul artistic oferit de elevi talentaţi ai Liceului „Victor Brauner” Piatra Neamţ coordonaţi de d-l profesor Ciobanu, Grupul folcloric de la Liceul Tehnologic Vânători, coordonat de d-na învăţătoare Angela Iaţîşin, Ansamblul de dansuri populare de la Clubul Copiilor Târgu Neamţ, coordonat de d-l profesor Dan Gâtlan.

În ziua de marţi 5 iunie, ora 8.30 programul a debutat cu o scurtă slujbă religioasă de binecuvântare, în Biserica Sfântul Ioan Hozevitul din curtea Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi”, după care, judeţele participante au intrat în concurs conform tragerii la sorţi din Cetatea Neamţ.

Vreme de aproape douăsprezece ore s-a asistat la evaluarea unui regal de proiecte de conservare a tradiţiilor şi obiceiurilor din România. Cele trei secţiuni ale concursului naţional au fost: Studiu privind particularităţi etnografice/etnologice şi lingvistice locale, Studiu privind mentalităţi culturale şi cercetare sociologică şi Monografii istorice locale.

Județul Neamț a fost reprezentat de Liceul Teoretic Bicaz: Corina Chirilescu, Bianca Borcescu, Delia Iosifescu. Acestea au reușit să obțină premiul III pe țară, dar și un premiu special oferit de Asociația Învățătorilor prin domnul profesor Liviu Rusu, căruia îi mulțumim.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.