Uncategorized

De Dragobete iubim româneşte

Vineri, 24 februarie a avut loc o mic mitting sub motto’ul “De dragobete hai să ne iubim româneşte”, întreg proiectul fiind coordonat de clasa a XI-a D împreună cu ceilalţi elevi din liceu care au avut dorinţa să se implice.

Proiectul a avut ca scop desfiinţarea Valentine’s day’ului si promovarea Dragobetelor. De câţiva ani am început să preluăm atât de multe lucruri de la americani încât am uitat de propriile noastre tradiţii şi obiceiuri care au fost serbate de părinţii şi bunicii noştri şi despre a căror semnificaţie, unii dintre noi, nici nu o mai ştiu acum.

Aşa că la iniţiativa unui tânăr patriot – Costin Angelo am hotărât să facem o schimbare. Proiectul a început cu renumitele scrisori de dragoste pe care îndrăgostiţii le-au trimis persoanei iubite iar în ziua de 24 câţiva cupidoni s-au plimbat prin clase împărţind tot felul de scrisorele. Spre sfârşitul orelor de curs s-a organizat un mic careu in care elevii implicaţi şi-au prezentat câteva afişe şi cum nu numai elevii sunt singurele persoane îndrăgostite, ziua s-a sfârşit cu un marş de la liceu până în faţa primăriei.

Chiar dacă proiectul nu a luat o amploare foarte mare noi suntem mulţumiţi că am reuşit să îi facem pe colegii noştri măcar să se gândească la asta dacă nu să ia atitudine. Dar după cum bine ştim – schimbarea începe cu mine aşa că sperăm să creştem câte puţin în fiecare an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *