Doi elevi ai clubului de istorie „Carol I”au participat la
„Balul istoric” de la Roman Vodă

      Vineri, 11 februarie 2100, doi elevi ai clubului nostru au participat la Balul istoric organizat de Colegiul Roman Vodă. Invitaţia a fost făcută de domnul profesor Ovidiu Albert şi de membrii clubului de istorie „Muşatinii.” Balul a fost găzduit de hotelul Mariko Inn, iar spaţiul pus la dispoziţie ne-a dus cu gândul la serile de bal din epoca medievală a cavalerilor şi prinţeselor. Toţi elevii participanţi au avut de prezentat în aproximativ 10 minute o personalitate istorică. Elevii noştri – Aanei Lucian şi Comoniţă Corina au prezentat două personalităţi istorice româneşti – Ion C. Brătianu şi fiica acestuia Sabina Cantacuzino. La sfârşit aceştia ne-au purtat pe ritmuri de vals vienez în vremurile sec. XIX. Toţi elevii participanţi au purtat costume de epocă. Le mulţumim pe această cale Muşatinilor care ne-au adresat invitaţia şi domnului profesor Albert Ovidiu.

 

     24 ianuarie 1859 – Ziua Principatelor Unite

      Vineri, 21 ianuarie 2011, la invitaţia Muzeului de Istorie Bicaz, elevi ai clubului de istorie „Carol I” au participat la o sesiune de comunicări dedicată zilei de 24 ianuarie. Din cadrul clubului, eleva Vereş Ştefana a susţinut o comunicare în care a evidenţiat importanţa zilei de 24 ianuarie în istoria României şi rolul lui Alexandru Ioan Cuza în procesul de modernizare a României.

 

                 1 Decembrie 1918 - Ziua Nationala a Romaniei

       Vineri, 29 noiembrie 2010,  la Biblioteca Orăşenească Bicaz a avut loc o manifestare legată de semnificaţia zilei de 1 decembrie 1918. La această activitate au participat elevi atât ai Grupului Şcolar Bicaz cât şi ai Şcolii nr. 1 Bicaz. În cadrul activităţii s-au susţinut comunicări care au reliefat importanţa acestei zile pentru istoria României de către elevii Oprea Alexandru de la clasa a VIII-a coordonat de profesor Mihai Apopei şi Vereş Ştefana îndrumată de profesor Xenia Sîrbu. În încheiere corul clasei a V-a de la Şcoala nr.1 coordonat de profesor Geta Vasilache au susţinut un program de cântece patriotice.