Bine aţi venit pe web site-ul Clubului de istorie Carol I!

 

          Elevii clubului de istorie „Carol I” ne fac cinste la concursurile şcolare În perioada martie – mai 2011 au avut loc mai multe concursuri şi olimpiade şcolare în care s-au remarcat mai mulţi elevi ai clubului nostru.

          Olimpiada de istorie La etapa judeţeană a olimpiadei de istorie au participat elevi din toate clasele IX – XII, de la profilul Ştiinţe Sociale. Dintre aceştia s-au remarcat următorii elevi:

  • Clasa a IX- a D: Son Dumitrina – menţiune
  • Clasa a X-a D: Postolachi Cornelia – premiul II; Voaideş Adina – premiul III
  • Clasa a XII-a D: Găină Oana – premiul I şi calificarea la etapa naţională

          În vacanţa de Paşti a avut loc olimpiada naţională la disciplina istorie la Alba Iulia, iar Oana a reuşit să obţină un rezultat onorabil, clasându-se a treia pe judeţ şi ocupând locul 20 pe ţară din cei 75 elevi participanţi.
          Membrii clubului îi transmit felicitări Oanei şi îi urează mult succes la examenul de bacalaureat!                                                                                                                            

          Olimpiada interdisciplinară

„Cultură şi civilizaţie în România”   

          Vineri, 8 aprilie 20111, Colegiul „Gheorghe Asachi” a fost gazda acestui concurs. S-au prezentat mai multe echipaje de la Seminarul Agapia, Colegiul Tehnic „Danubiana” şi „Gheorghe Asachi”. Echipajul nostru a fost format din elevele: Chirilescu Corina, Drăgoi Violeta şi Ţepeş Bobescu Larisa şi a prezentat o temă inedită ilustrată de un filmuleţ, numită: „Arta şi cultura religioasă. Bisericile de lemn de pe Valea Muntelui.”
          Elevele noastre au ocupat un binemeritat loc I şi s-a calificat la etapa naţională.
Membrii clubului le felicită şi le doresc succes la etapa naţională ce va avea loc la Galaţi în perioada 31 mai – 3 iunie 2011.

                

          Concursul interjudeţean

„ Legendă, tradiţie şi adevăr istoric în Carpaţii Răsăriteni”               

          Sâmbătă, 7 mai 2011, la Durău, a avut loc prima ediţie a acestui concurs. Clubul nostru a fost reprezentat de două eleve de la clasa a IX-a D şi anume Son Dumitrina şi Comoniţă Corina, care au reuşit să impresioneze juriul şi să obţină locul II. Toate cele 12 echipaje participante au fost premiate. Le mulţumim pe această cale organizatorilor şi în special domnului profesor Daniel Dieaconu.

          Am fost invitaţii Asociaţiei „Ştefan cel Mare şi Sfânt”                   

          În data de 7 aprilie 2011, o parte din membrii clubului au fost invitaţi la sediul acestei asociaţii din Piatra Neamţ pentru a susţine două din cele mai importante lucrări realizate de elevii noştri, cu ocazia unui eveniment deosebit legat de premierea Cetăţenilor de onoare ai oraşului Piatra Neamţ. Elevele – Chirilescu Corina, Drăgoi Violeta şi Ţepeş Bobescu Larisa au încântat publicul cu lucrarea „Bisericile de lemn de pe Valea Muntelui”, iar elevii Antal Mihai, Deiceanu Răzvan, Caia Gabriela şi Irimia Maria au prezentat un moment artistic cu referire  la „Obiceiurile de nuntă în satele de pe Valea Muntelui.”

          În urma acestui eveniment, elevii noştri au fost ridicaţi la rangul de plăieşi, iar doamna profesoară Sîrbu Xenia la rangul de vornic al Ţării de Sus. Aşteptăm în continuare derularea unor proiecte comune cu membrii acestei asociaţii.

Spre Continuare